Ağrıyla neler yapılır

Ağrıyla neler yapılır
19/04/2009

“Güneşköye gitme; evde kal, dinlen…” ama iyi ki gittim.

Dün başlayan bel ağrısi hareketlerimi çok fazla kısıtlıyordu ama Fevzi’nin söylediği gibi ‘evde hapsedilmem, hayat devam’.

Bir hafta içinde otlar bitkiler o kadar büyüdü ki güneş saati yeşillik altından görünmezmiş. Akşam Soner’le temizledik.

Soner ODTÜ Kuş Gözlem Topluluğun’dan gelen 3 kuşcudan biriydi. Bugun 24 farklı kuş türü sayabildiler. Biz de öğrendik: yıllardır merak ettim söğütte oynayan minik kuş, yuva yapmadan yumurtaları teredilmiş köstebek deliği kullanan kuş, bülbül zanettğimiz kuş….

Solucanlarla 2 kişiye ‘solucan korkusu tedavisi’ düşündüğüm kadar zor değildi: solucanlar dişsiz, savunmasız, tutması o kadar zor değildi.

Mikro gölet suyu tutuyor. Yanında laventa diktim; tutar mı? İris – zamabaklar da rokalar arasında diktim kulübe önünde. Akşama doğru Nezir taş duvarı devam etti.

Bel ağrısıyla hareketler sınırlı. Potansyel de: kuş gözleme katılmadım, patates te ekemedim. Deniz Dinçel’le yeme hazırladık: yarısı tupte, yarısı güneş ocağında. Tencere siyah olması o kadar önemli mi? Tüp bitince çayı kaynattıramadık aluminyum danlıkta …

5. 6. meyve ağaçi sıralarında diplerinde du kabağı tohumu ektim. Her ayağa kalkış belim yanıyordu, ama toprağı donunmaya değdi.

Bugünki hataları bağışlayın. Konsantrasyonum düşüktü fakat Güneş yemeği çok lezzeltliydi! İYİ Kİaraziye gittim.

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam