Gelmeden bilgi

İlk defa Güneşköy'e gelmeden birkaç konuda bilgi:  

  • Ulaşım

    39°50'16" Kuzey, 33°17'53" Doğu, rakım 807m (toprak yolu) 835m (Şahin Tepe), sera 824m ve Balaban Deresi 800m denizden yüksek.

    Arabayla gelmek için haritaya bakın - not, Güneşköy'de sınırlı şebeke (özellikle Turkcell) olduğu için, yolu takip etmek için haritanın ekran görüntüsünü alın ya da Kırıkkale ve Ankara’yı haritaya çevrimdışı kaydedin. 

    Navigasyon sizi daha kısa yoldan götürürse, toprak yolu düzensiz ve yağmur sonrası geçilmez olabilir.   

    Yol: Elmadağ'dan Hisarköy'üne inin (rakım 1000m'den 800m'ye düşer). Hisarköy'den geçip viyadük altından, yolu takip edin. İlk solda "Çiftlik Mahallesi" levhasını alsfalt yolundan dere/dere yatağın üstünden götürür.  İlk soldan devam... sağda koca kayadan geçince, sağda GÜNEŞKÖY'ün arasizi başlar.  Viyadüğün altına gelince yukarıya gelin seraya... Elmadağ-Hk-Çiftlik-Gk 

  • Giyim kuşam

    İç Anadolu'nun sert iklimine uygun giyinin. Toprakla çalışabileceğinizi her zaman aklınızın bir köşesinde tutun. Bu nedenle kirletebileceğiniz ve rahat olan bir pantolon getirmenizi öneririz. Penye kumaşını ise dikenler sıkça yapıştığından dolayı önermiyoruz. Yine aynı şekilde rahat, kirletmekten gocunmayacağınız ve tercihen kapalı bir ayakkabı tavsiye ediyoruz, yazın dahi olsa. Çok ayaklı minik canlılara karşı alacağınız iyi bir önlem olacaktır. Çamur ve toprakta yapacağınız ağır çalışmalarda örselenmeyecek bir ayakkabı olması da yine yararınıza olacaktır. Topuklu ayakkabı, babet ve açık sandalet ise önermediklerimizden. Sağlam bir bahçe eldiveniniz varsa muhakkak iş görecektir. 

    Havaya göre;

    Yağmur ve çamura karşı sağlam ayakkabı. Eskiden pek yağmur olmazdı fakat iklim değişikliğinden ötürü, Ocak 2018’de 10 saatten fazla yağdı.. 

    “Güneşli günlerde, şapka ve güneş kremi getirmelisiniz. 

    Soğukta kat kat giyinin (rekor 7 kattır!); duruma göre çıkarıp giyebileceğiniz şeylerinizin olması işinizi kolaylaştırır.

  • Yemek 

    Ankara'dan gelirken, yolda “25 Saat”te (Ortaköy mezarlığını geçince sağda kalan bir fırın) duruyoruz - çünkü kahvaltı molasında durduğumuzda solucanlarımız için toplanan çay artıklarını ve ekmek, çörek vs. alıyoruz. Öğle yemeği: mutfak ekibi mutlaka vejetaryen yemeği, makarna/pilav ve salata hazırlıyor.

  • Zaman

    Herkes ilgisini çeken bir çalışma ekibe katılır.  Yemeğe kadar 3.5-4 saat çalışır. Öğleden sonra başka ekibe geçme fırsatı olur.

    Yeni gelenlerle doğa yürüyüşü yaparız. Araziyi her ayrı grupla yeniden keşfederiz.

  • Getirmek gerekenler  Getirilmesi gerekenler

    Yolculuk katkısı: Kişi başı 10 . Daha fazla bağış vermek isteyen olursa ne âlâ: sürdürülebilirlik sadece yol parası değil…: Çay, sıvı yağ, şeker, pirinç, makarna, mercimek hep tükettiklerimizden. Çayı da bol içeriz!

    Ayrıca 

    • Kavanoz
    • Eski gazete... Hala okuyanlara çağrı!

     

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam