İyilik ve yoğunluk

İyilik ve yoğunluk
11/02/2024

  Ekibimizden Fikret (şoförümüz) bana dağıtılacak malzeme verdi. Doğukan Tayland'da kaldığı Panpan ekoköyü bize anlattı (JonJandai anlattı). Celal'i de yolda aldık. 

Serada Ramazan'ın çalıştığı seraya İnci ve Doğukan serayı inceledi. Soğanlar yanısıra yeşişllikler var  

Sulakİlk görevimizi çeşmeden su almak. Yanında birikinti yem yeşil.  Doğa uyanıyor; aslında pek kış olmadı henüz - gelecek aylarda don vuracaksa, yine hayat şaşmış olacak.  Su bidonları hızlı doldurduk: iki ağzlı çeşmenin suları güçlü akıyor. Acaba arkasında borular mı temizlendi?  Balaban deresi iyi akıyor, ama çamurlu: topraklar Kızılırmak'a kayıp geçiyor.  Güneşköy'ün üstünden inen Kanyondan çıkan toprakları ise meyve bağların ağaçları tutuyor, kaybolmuyor.   Not: bu fotoğrafı yakından sadece yeşillik çekebilirdim. Ancak, insanın attıklarını da var, buranın gerçeğidir. 

SulamaGoletiTemizlemeSera üstüne çıktığımda sulama göleti tamamen kuruduğunu belli.  Ekolojik olarak içine sığınan türleri tekrar gelir çünkü dayanıklılık temelli.  Bu göletin suları bize de önemli: bu mevsimde sulama gerekmezse, sera yanındaki musluk da akmıyor.  Ali hoca Doğukan ile iş başında: kesilecek bolca kamış, Doğukan Tayland tecrübesiyle neler yapılabilir bilir.  Anlat bize!  Punpun'un kurucusu Jon Jandai ilhamla beraber örnekler sunuyor.   3iyilik  Bazen anı yakalayıp fotoğrafı cekmek gerek: çalışmalara bakan yıllardır Güneşköy'ün iyiliğini isteyen 3 insan.  İyi ki varsınız. 

Solucancılar   Uzakta Hisarköyü, yakında solucan çadırında çalışan Adnan Ömür'den destek alıyor.  Karşıdaki sarı çamlar güzçlenip boy atıyor.  Terasların kenarlardaki dik ardıç (Juniperus scopulorum) perdeleri artık iyi rüzgar perdeleri oluştu. 

ColchicumSera üstü Şahin Tepe'de yılın ilk çiçekleri Cochicum - Öksüzolan bol.  Kuru yamaçları sever. Overi yer altında, Liliaceae ailesinden zehirlidir, soğanı dahil.  

 Crocus   Sadece doğu alanında, batıya bakan taşlı yamaçta bir çiğdem, Crocus İridaceae ailesinden. 3 taç yaprağı (petals), 3 sepals, ve 3 stamen dik duruyor. 

Şahin Tepe'de gezerken keşiflerden biri: ılık havalarda hayat uyanıyor: bu bir kaplumbağa mı korudu şu ana kadar?YumurtaKimin

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam