Emre ve Timuçin

Emre ve Timuçin
23/11/2008
Çok erken kalktık ve çok heyecanlıydık. Çünkü ilk kez bir tane köy ve tarlaya gidiyoruduk. Kahvaltı yaptık ve buluşma noktasına gittik. Orada “gitmezsek iyi olur, çünkü çok yağdı ve tarla çok çamurlu” sözler bizi korkuttu. Ama Ömür Amca, Çetin Amca ve Claire bizimle gelmek istediler. Onlarla jiple Güneşköy’e yola çıktık.   Claire aynı günü farklı bakıştan anlattı.
Yolda mola yaptık. Ekmekcide ekmek aldık ve babamız için Beypazarı kurusu ve mısır ekmeği aldık. Ekmekcinin duvardaki yazı çok komikti, günde 25 saat açik AMA yandaki duvarda sadece 24 saat guvenlik kamerası var diyor. (hırsızlara söylemeyin!)
Devam ettik, manzara o kadar göüzel ki, dağlardan döyamadık. Bir tepede durduk. Orada çok güzel bir manzara vardı, keçiler ve çoban gördük.
Bir süre stop yaptık, köy evler, mantar gördük.
Yolda Çetin Amce bize güneş ve güneş enerjiden bir sürü şey anlattı. Anladık ki, güneş bizim için gerçekten çok ama çok önemli.
Güneşköy’e gelince ilk önce mandala evine gittik. O saman ve topraktan yapilmis bir ev. Catisinda bir cam vardi. Dogu dogru yapilmisti, gunes dogar dogmas butun ev aydinlatiyor.
Icinde bir yag makinasi vardi. Onun icinde 200 kg kanola tohumu koymuslardi ve az bir sey yag cikti. Demek ki, yag yapmak icin coook tohum gerekir.
Sonra gunes tuvaletine gittik. Attiklar once buharlasiyor, sonra de gubre olarak kullanir ama yer altinda. Bir de dus vardi. Yer aralikliydi ve kullandigi sular boylece kucuk bir dere olusuyordu.
Sonra biraz daglara tirmandik. Bir suru tas topladik, ve Claire de bir suru sey anlatti bitkilerle ilgili.
Sonra  tarlaya gittik. Bir suru sebze vardi, lahana, roka, pazi, ispanak, domates  ve kavun. Oglen yemek icin topladik, sonra yemek yaptik.
Sonra  biraz daha dolastik, sera ve uzum bagi gorduk.
Sonra da araba bindik ve donduk, cok yorulduk!
SEVDIGIMIZ SEYLER:
-Tarlada sebzeler toplamak
-Kopegi sevmek ve yemek vermek
-Daglarda tirmanmak
-Yemek yemek (cunku cooook aciktik!)
-Yeni bilgiler edinmek
-Yolda durmak
-Daglar ve daglarda kar gormek
-Tirtillar toplamak
-Manzara ve keciler ve cobani gormek
-Tohumlar toplamak
-Tohumlar ekmek
-Taslar toplamak
-Cetin Amca ile konusmak ve fikirlerimizi paylasmak
-Claire ile dolasmak
-Ömür Amca ile yemek yapmak ve seraya gitmek

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam