Harnup (Mert)

Harnup (Mert)
04/01/2021

Carob Harnup 15 yıl yüklü miktarda meyve vermeden büyüyen, çekirdekleri daima aynı ağırlığa sahip olduğu için karat olarak kullanılan bir Akdeniz iklimi ağacı. Meyveleri oldukça sert, legüm şeklinde ve gövdenin üzerinde çıkıyor. Meyveleri ağustos ayı civarında toplanacak hâle geliyor. Biraz zahmetli bir ağaç olsa da kurak iklimlere dayanıklı olduğu için Los Portales'te birçok keçi boynuzu ağacı bulunuyor. Bu keçiboynuzularından kakaoyu andıran bir toz üretiyorlar. Ayrıca ishal olan hayvanlar için de ilaç olarak kullanılıyor.

 Ben de bu keçi boynuzlarından pekmez yapmaya karar verdim.

Meyveler sert olduğu için öncelikle meyvelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip iki saate yakın kaynattım. Meyveler yumuşayıncaysa blenderdan geçirip bir süzgeç yardımıyla kabaca süzdüm. Ve sonrasında bir miktar şeker ilave edip tekrar kaynattım. Sonra daha ince bir süzgeçte süzüp üçüncü defa kaynattım. Sonrasında ise bir tülbent ile süzerek kavanoza koydum. Sonunda ise arada bir susamdan tahin yapıp karıştırarak kullanmaya başladım. Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım ki keçiboynuzularını blenderdan geçirdiğim için kabukları da parçalanarak pekmezin içerisine girmiş oldu. Bu sebeple de bir miktar acı bir tada sahip oldu. Bunu engellemek için içine bir miktar limon suyu ilave ettim. Oldukça yardımcı olsa da tek başına tüketilecek bir hale gelmedi.

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et