Su çıkar mı?

Su çıkar mı?
18/03/2020

TCDDgeldi Asosyal CoVid19 döneminde şehrin mağazaların kalabalıklardan uzak TCDD sorumlusuyla istimlak sınırlarına baktık.  Teknik ekibiyle inceleyecekler.  Ricamız çevre düzenleme çalışması titiz şekilde yapılsın ki şiddetli yağmurlarda sağlam kalsın, üstten topraklar aşağıya inmesin.   

Bugün kepçeci Nuri bizde.  İlk işi sulama göletin kenarında derine inmek

3 metreye gelince hafifce su sızmaya başladı.

Sudan sonra Nuri çardağın arkasını yumuşatarak düzeltti.  Kocaman makinayla topragı okşuyor gibiydi. Ali taşları ayırtırken, onun yanına kepçeden büyük taşları dikkatlice bırakırdı. İşte ustalık.  

O arada çardağın bahçesi de çalışırdı: toprak bellemesi, tutmayan fidanları atması, vs 

Kepçe varken kompost tuvaletin işi gündemde.  Ağustos 2016'da 15 gün Güneşköy'de kalan Diba'nın inşaa etti kompost tuvaletimiz dolacaktı, en açili zemini çürümüştü  3,5 yılda.  Kaldırdık.  Artık bağış yaparken yıldızları izlemek için yeni yapımız uygun olacak mı? 

Metal çerçevesine başka görev bulunursa tahtalar artık mantarla böceklere teslim.  Kepçe deliği güzel toprakla dolduruldu ve yanındaki kara çalı acımasızca gövdesinden çekti.  Doğada karaçalıda güçlü olmayabilir ama Nuri'nin dişli makinasına karşı direnemedi.

Ali Zehirsiz Sofralar posteri getirdi. Geçici olsada pano yarattım.  Harita (artık eski çünkü dik iniş yolu kalmadı), el ilanı ile broşürler için yerimiz var.  GİDYO'nun broşürü sadece in English olmasına rağmen Nuri'nin ilgisini çekti.  Oradan websayfa ve diğer bilgiler geçerli. 

Vardığımızda Celal lavanta çelik yapıyordu.  Hızlıca 13 tepsi (45er çelik) lavanta hazırladık. 

Baretli ninemiz fazla işçiye benzeten varmış.  Güneşköy'lü olduğunu belli olsun.

Güneşköy'ün kayalardan - sarı, turuncu. 

İlk dikilen Aloe vera çiçek olacakmış.  Mutlu mu? Yanımızda dikilecek bitkiler getirdik. Kara çam, Forsythia, vs Bugün balıkçı ve ibibik gördük. Tüm gün çok hafifçe kar taneleri işerimize engel olmadı. Sıcak olan geçmiş 10 günde küçük mürvere 2.5 litre testiden sızdı. Ancak kapalı soğuk havada açık pek çiçek yok; bir iki kKanarya otu, Akşam iyice kar yağacaktı Anadolu'nun farklı yörede. Gece -5 dereceydi. Kış henüz geçmedi.

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam