Çekimler

Çekimler
09/09/2021

Urun Sonbaharla daha salça yapım vaktı.  500 kilodan fazla toplandı.

Özlem ile yıkama görevi aldık. Her kasa domates büuük leğende yıkanınca suyu fazla kirletti... aşağıdaki ağaçlara her sefer döktük: toprak gibi kir onlara iyi gelir. 

Bugün ilk defa gelen Duygu video çekmeye hazır geldi.  Belgeleyerek gezdi.  Bakalım neler oluşturur. 

Öğlen yemeği Özlem ve Duygu'yla üstlendik.  Her katılan yeni yöntemer sunar. Duygunun'n patates salatası, Özlemin makarna sosu, ve salata için "...limon yok mu?  Ya sirke?" Özlem beni koruk (yeşil, olgunlaşmamış üzüm) kopartmaya gönderdi.  Bir kavanozda üzüm tanelerine tuz kattı "Şimdi iyice salla!". Tuz terletir imiş. Anlamadım; önemli değil. 10 dikikada yeterli ekşimsi bir su oluştu kavanozda. Kapaksız, üstü bezle yapılsa kuru versyonu olurmuş

Aylardır Fiko'yu özledik.  Öğlen hikayelerini tekrar aktı.  Hepimiz ne kadar paylaşıma ihtiyacımız vardı.  

Duygu'yla 16.15e kadar zamanımız vardı ağaçları sulamak için "İhsan'ın yaş gününde erken Ankara'da olacaktı". Ayrılışımıza dakikalar kala, 2 3 araç sera önüne geldi, resmi plakalı dahil... Elmadağ Belediye başkanı Adem ABrış Aşkın Güneşköy'ü merak eden şarkıcı Pınar Ayhan'ı getirdi. Serayı, solucanları, tarlaları gördü. Ağaçtan erik kopartmak farklı lezzet olur... https://www.tohumlukvakfi.org/ Tohumluk Vakfı takip edelim. 

Mandala'nın akustiği iyimiş derdi Tom... Evet! Pınar Ayhan orada ilk konseri veren olur mu?   

Gün sonuna gelince, misafirler ayrıldı, domatesler çekildi ve torbada sıvıları bırakıyor.  Yarın Celal kaynatacak  

Seranın üretimi göstermek için sadece üstten bakmamak gerek.  En alt batı köşesinde biber ve domates bitkileri ne kadar büyük görürsünüz. 

Theresa'nın çocuklarıyla incelediğimiz karınca çöplüğünde aynı Coleopter böceği üstte geziyor.  Belli, burası onun alanı.  

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam