Ağaçlar göçmeye başladı

Ağaçlar göçmeye başladı
28/12/2014

Yılın son pazarı Oktay’la gittik.  Başkalar gelecekti ama dünkü yoğun yağmurlardan iptal etti…

Havalar güzel, fazla soğuk değil – 2008 yılın son Pazar günü de ayın 28iydi ama soğuktu!  Yolda tilki gördük, kuşlar bol.  Yeşillik çok.  Çınarlar yanında kaç yıldır biriken kuru dal ve otlar yeşillile örtülü.  İlerde bunlar da bir yere taşıtırız, hügel kulturyapılır.  Kasım’da Ebru’yla yaptığımız “otlu bariyer” yerinde.

Celal TCDD’nin alanından 40 kadar küçük ağaç taşımaya başladı, güney-doğu çiti boyunca dikiyor.  25 çam da Çoban Yolun (onlarca yıl mahalleden gelen sürülerin kullandığı yol) aşağısında, ve seranın kuzey-batısında.  Güllerden biri de taş deposunun batısında kırmızı kurdeleyle bağlı. Kulübe yanında sefa çiçekleri açık.

Eskiden bizden hep kaçan yavru kedi adam oldu, insan arıyor ve Oktay’la iyi anlaştı.  Bir ev olsaydi?  İnşaat başlasın.  Hiç hayal edemiyoruz, 90m? 70m’de bir ayak… Nasıl olacak?

5 Çiçek:

  • Colchicum triphyllum – öksüz oğlan, acıçiğdem, yoğurtcuk
  • Erodium ciconium?cicutarium – iğnelik.  Ancak bu olmamalı… çünkü “Nisan Mayıs” çiçek açar.  Mevsimi gittikçe uzuyor mu, ve çiçek rengi koyulaşuyor gibi geliyor.
  • Gagea bohemica – Altınyıldız, sarı yıldız
  • Senecio vernalis – Kanarya otu.  “Ocak-Aralık” çiçekler her ay bulunuyormuş.
  • Sinapis arvensis – Hardal (Yabani) . Bu da “Mayıs-Haziran” açılıyormuş…

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam