Fiko eşsiz enerjisiyle aramızda bir kaç hafta. 7.00 araçı alıp, Gökhan'la geldi: Baran ile ben Yüz Yıl'dan katıldık. Yol boyunca Gökhan ile Fiko'nun girişkenliği dinledik; dönüş yolunda Baran Fiko yanındayken arkada dinlendim. Fiko'nun çalışma temposu yüksek "En iyisi yap!" der.
Kıvırcık toplamak zahmetli. Hafifler dersiniz, ama kocaman olunca kaç defa gitmek gerek? 34 kıvırcık getirilecekti... Başka soru: saat kaç? Gölgenin uzunluğu ve yönü işaretiyor. Gökhan çok çalıştı. 2019 yılında çektiği videosu da paylaştı. Ne kadar değişti! Viyadük inşaatı bitti, COVID kalabalıklara son verdi - 2021 koşullara göre bugün kalabalık!
12 sebze çeşidimiz paketlenecekti. Planlanması herkes yapamaz. Başta ağır olan patates ve soğan, en son ezilenler: domates ve kıvırcık. Her ürün için kaliteli olanları ölçülür, 34'le bölünür ve dağıtılır. İlk patatesle başlayınca torbalar yerine durmuyordu, rüzgar dağıtıyordu. Her pakete her ürün koymak, atlamadan. Salatalık azalıyor - geceler gittikçe soğuyor. Don olmadan daha ilerlesin... haydi Doğa, bir gayret! Biberler müthiş, artık kızaran etli kapyalar çok tatlı. Acı biberler de var - birbirine değmeden yine kurutmak gerek. Dolma ve sivri de var. Yeni olan KALE - herkes bilmez, ama besin değeri yüksek, ve alışınca çok lezzetli. Lahana da var. Pırasa da; Fiko'nun önerisi "Portakal suyuyla pişirin, 1 kaşık şehriye ile. Limon yerken sıkmak gerek".
Tüm paketleme ekibi (fotoğrafçı da çalıştı) genellikle görünmez: sezon boyu çalışan Eyüp ile Celal arası, Gökhan, Fiko ve Baran. Ellerinize sağlık!