Baharın enerjisi

Baharın enerjisi
03/04/2011

Kaplumbağa yumurtlarken, klübenin çatısındaki baykuş ailesi ‘Uuu Uuu’ senslendirken, kuşlar ve kurbağalar öterken… topraktan rengarenk çiçekler.

Ekinler fışkırmış

Toprak yaş

Hava soğuk, kapalı. Arada bir çiseliyor.

Bazı ağaç çiçek açtı: yabani bademler pes pembe yoldan bile yamaçlarda leke leke görünür. Diktiğimiz bademlerden 2si çiçek açtı

Her taraf hayvanlar aktif: kuşlar uçuşta, kurbağalar dereden ötüyor, toprakta çok ayaklılar meşgul. Kuşların ötüşler şafakta çok canlı koro halinde sesleniyor (Ömür arabada arazide kalmış dün akşam) . Çeşitleri çok – kuş gözlemden gelsinler…  Solucanlar kalın pamuk yorganların altında sağlam, çiftleşmeye hazırmış.

Ağaç budamaların zamanı

Yukarıdan gelen su başparmak kalınlıkta akıyor

Klübenin çatısında küçük baykuşun yavruları varmış – kukumav mı? http://tr.wikipedia.org/wiki/Kukumav

Sinan ve Cebrail ayrık otu temizliyor. Theresa, ben, ve Permakültür grubundan yeni katılan Gökçe, Ufuk ve Ebru destek verdik.

Öğlen yemeği imece usullü: Çetin ve Evren’le gelen ziraat mühendis Mehmet ve Selma hepimiz katkıda bulunduk. Salata çok lezzetli: Beş Yeşilli – taze ıspanak, buğday sürgünü, roka, ebe gümeci ve madımak.

Öğleden sonra yine birlikte atölye binasının yerini konuştuk. Ali, Evren, Çetin, ben ve başkalar atölyenin yeri arazinin güney doğusunda karar verdik. Yoldan ne kadar uzak, ne kadar gömüllü…  Birliktelik hissetmek güzel.

Mantar: hem toprakta hem solucan kompostunda

Capsella bursa-pastoris – Shepherd’s purse (stops bleeding)

Borage, (Borago officinalis)

Bilateral yellow poppies, closed in the cool cloudy weather Hypecoum ımberbe

ODTÜ vişnelik’ten Çiko isimli genç bir köpeğimiz var

 

Mısır ekimi bir hafta sonra yapalım, soğuk hala vurabilir

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam