Maymun Tohum

Maymun Tohum
27/10/2019

Celal bizimle izinden dönüyor - Nurgeldi'nin ayrılmadan önce. Şimge'den yumurta satın alıyoruz.  Tavuklar yok artık, Müslüm'e verildi bir tarla çekimine karşı: 24 tavuk, 2 horoz. 

Balaban'a doğru inerken kış öncesi manzara: yüzeyler çıplak, hasat sonrası sarı sapları, gri toprak, arada bir sürülmüş arazi.  Edige'den sonra yeni çitler çoğalan parselleri belirtiyor. Birinin makinaları işe hazır bekliyor...

MSS90 19cu ayağın üstünde, uzakta, güney ucuna yakın.  Kuru havada, "3 köpru" önceki toprak yolundan geçtik - Ikı Çeşmeli Yol diyelim.  Yağmurlar yağana kadar.  

Kedinin ismi değişti: "Lepi" yerine MAYMUN oldu.   Maymun Bize çok alıştı.

İlk ziyaretlerine gelen Ayşe ile Serpil'i yemek sonrası gezdirdim. 

Başlata TDT ile kompost meraklı olduklarını söylediler; her yeri gezince çok etkilendiler.  Gezerken fark edilenlen arası Flamingo mu? Flamingo Uzun saplarında gagaları havada ne olabilir? Hedgerow Batı çitin bitkileri meyve veriyor. Arazinin milyonca yıl oturan kara çalıyı çektiler. Aloe Serada Aloe vera çok rahat, yerleşti.

İlk Kale Salamura alan oldular.  Ve Solucan Gübresi. 

murverGolgesiz Üçüncü testinin suladığı mürverin artık gölgeliğe ihtiyacı olmaz. 

Gün boyunca tohumlarla ilgilenen Ton'la İbrahim ayrılmadan önce karaçalı tohumu (yoksa meyveleri) topluyordu: bizde çok var! Paliurus 

Hastalık insanın hayat kalitesini zedeler.  Kalkamayan birini birkaç saat bırakılır, ama tüm gün Güneşköy'e gelmem için bir dostun desteği değerli oldu: kendimi şarj etmem ne kadar faydalı olduğunu ancak yaşayarak anlaşılır. 

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam