Tohuma Bak

Tohuma Bak
31/07/2017

Tohum ve onları olgun olana kadar soruyan meyvelerine hiç baktınız mı? Gelincik tohumları minik, bilinen haşhaş tohumu gibi. Daha yakın bakarsanız… sanatsal boyutları var!

Domatesten canavar otu (Latince Orobanche; İngilizce broomrape) çekmek sonsuz sürer. Klorofilsiz yapraksız bitki başka bitkinin köklerden su ve besin ihtiyaçlarını sağlarken bitkiden güç çalar.

Dünyada O.ramosa domates, patates ve tütün gibi tarımsal ürünlere zarar verir. Tohumları yıllar toprakta uygun koşullar bekleyebilir… Bu bitmeyen iş yaparken sohbet etme zamanımız olur: hayat deneyimleri ve düşünce paylaşmak için uygun ortam (not: bu işi sakat bir kolla yapılır).

Yemek sonrası Kabaklı Kek: Tarife İrlanda’dan, aşağıda… Lavanta çiçekleri kavanoza, sap-yaprakları kesip suda bekleteceğiz. 3. hafta dağıtımı için daha sistematik çalıştıyoruz. İsimlikler gruplanmış, klipli. Ve de 101 tavukla 3 horoz geldi. Haymana’dan gelirken yolda 5 yumurta çıktı.

Kabaklı kek (Happy Pear‘ın ilk kitabından): 500g yesil kabak 500g un Kabartma tozu 250g toz şeker (varsa esmer seker) 250ml zeytin yağı 3 yumurta – Fırını 170C’ye ısıtın. – Pasta kalıbını kekin yapışmaması icin yağlayın. – Soymadan kabakları rendeleyin. – Bir kapta unu kabarma tozuyla karıştırın. – Ayrı bir kapta şeker, yağ ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın ve sonra unu ilave edip karıştırmaya devam edin. – Rendelenmiş kabağı dikkatle ekleyin ve karıştırın. – Fırında 50 dakika pişirin.

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları