7 Çuval Salça

7 Çuval Salça
20/08/2017

Herkes sabah sabah saat 6’da yola çıkmaz. Taze sebze ve simitli kahvaltıdı programı konuştuk.

Yeterli sebze toplanacaktı, 30 kutu (ve yedekler, hepsi akşama kadar sahiplendi) ve kaç kaşa ek domates (salça için).

18 kişi yemeği yemeden takım çalışmaları çeşitliydi.

Tarlada sebze toplamak, toplanan sebze paketleme yerine getirmek, 30 kutu kurmak, tartmak, 30a bölüp kutulara eklemek, … yemek ekibi de mutfakta meşgulken.

Yemek sonrası çaylı sohbette herkesten 2 katkı istendi.

Bugün en çok ne sevdin: Çocukların katılımı Teknik sorunun çözümü Kızımla biber toplamak Hiç görmediğim dalda domates Birlik beraber, kolektif şekilde çalışmak Fikir paylaşımı 20 kişilik gruplarda enerji aktarılıyor, şehirde hiç olmuyor Bahçede çalışmaları Bu kadar geniş katılım görmek Getir götür işini sevdim Kumda oynamak İnşaata rağmen tekrar canlanması Yeni insanlarla tanışmak – yüz yüze, sanal ortamda değil Tarladaki işi anlamak Yemek sonrası tartışma – konu ve açıklığı 2. Neler yapılabilir, daha güzel olması için: Talep oluşturmak Küçük ufak çaplı projeler İhtiyaç açıklamak Sinek azaltmak Sessiz ortam için inşaatın bitmesi

Akşam olunca biz devam ettik: kaç kasa domates salçaya hazırladık: yıka, doğra, tuzla çuvala koy…

Güneşte suyu dökerek çökecek. Not, 20.30’da işlenecek 4 kasa domates daha kaldı..

Tabii ki bizden daha da çalışkanlar mekanımızda çalışıyordu.

Serada yurt dışından gelen tohumdan çıktı… Nesin? Süs kabağı… nasıl kurutulur?

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları