Tavuklar arası

Tavuklar arası
08/11/2015

Django Ankara’ya dönme zamanı geldi: Ebru’yu nasıl özledi! Tavuklar, kedi ve Doğuş su tankerin şoförü artık rahatladı. Solucanlar gelmeye başladı. İlk metre küp yerleşti: mutlu görünüyorlar. Yakında seranın kullanmadığı yerdeki diğer depolarına sakinleri gelecek.

İkinçi tavuk kümesi daha ustalı yapıldı; Evren ilkinin sıvalanmasına IMG_3015katıldı. İlerde bunu boyarız, kamuflajı sanatsal olsun. Ömür tavuklarını hepsi tanır, kaçı ne zaman nereden geldi türünün özelliklerini hemen söyler: Lokman Brown iyi yumurtlar (Alman imiş), Atak-S (Türk).

Ligorn’un eti iyi değilmiş ama çok yumurtlar. Paçalı Brahma (Asya kökenli) güzel. Australop horozumuz yakışıklı ama baskın. Denizli horozumuzu o kadar gagalamış kit herhalde gururu zedelenmiş ve diğer tavuklar tarafında dışlanıyor. Tavuk hierarşi kompleksmiş. Hepsi aynı anda kümese kapatılmaz. IMG_3047 Bu akşam tavukların yarısı Mandala’da, kümes temizlendiğinde; Ömür bana simsiyah bir Atak-S “götür” diyip verdikten sonra paçalı Brahma yakaladım, sakinler.

Geçenlerde bir gece yabani domuş gelmiş. Django havlayıp Celal’i uyandırmış. Güneştepe’de bulduğum 7 8cmlik dışkı ondandır. İris persica’nın soğanı iki yerde aradım. IMG_2618 İlkiniyeterli işaretlemedim ve zemin kayalı oluncaçok uğraştım. Nafile. Başka yerde şişe yanında üç dallı sistemim direkt buldum kızıl mor renkli şiş soğanı. Etrafından nemli toprak alıp yeni yamacına diktim (Ağustos’ta diktiğim diğerler gibi)

İğde ötesi yolu genişlendi: çeşme yapılacak. Nezir suya hortum takıktırdı. Debisi iyi, suyun analizi yaptıracağız. Evren, çeşme çizimini toplantıya getir. IMG_3050Ebru’nun Portekiz’den getirdiği meşe palamutlardan çıkan fidelerini 1,5 litreli su şişeye geçirdik ki kökleri güçlenir. Kara çalı meyvesi topladım, çayı içilirmiş (Kırsal Çevre toplantısına Bilge paylaştı) Meşe külü alalım: hem tavuklara, hem sıvı gübre için. Çiçek: tek bir yabani çiçek: Dianthus ancyrensis. Serada çilek, biber, stevia çiçekli.

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları