Su kanalında temel fizik

Su kanalında temel fizik
24/07/2011

Planlı bir gün: ilk 10 dakikada 7 maddeli bir gündem oluşturup güne net hedefle başladık. 7 maddeden 6sına bakabildik, ve başta düşünüşmeyen bir kaç madde de halletik.

  • Pergolanın direklerin ayklaklarının 12sinden 7si hazırlandı (Ali- Özgür)
  • Yemek:
  • Göletlere giden sular – dikenlenden dolayı ertelendi
  • Seraya gölge
  • Bahçede ot sökmek
  • Çöp
  • Solucanlar

Ali’nin annesi yine aramızda: faydalı olmak, katkıda bulunmak önemli.  Celal ‘Çöp’leri anlatan levhalar hazırladı.

Damla’yla çiçeklere baktık. Seradaki banyo çok serin

İlke’ler geldi.  Pergola’nın ayakları matkapla çalışılırken, İlke uzağa kaçtı – su kanalında serinlerken, temel fizik denemeler yaptık:  “En iyi neler yüzer?”  Başta ‘Neler yüzmez’, sonra yüzenlerden en hızlı ve tıkanmadan neler vardı.  Daha uzun olanlar daha sık engele takılır; kenara düşenler de takılır, yavaş akıntı daha zor dötürür.  Pürüzlü ve geniş olanlar da takılır… En aerodinamik/su içinde akan ince kısa ve düz yüzeyli otlar…

DİKENSİZ ÇORAP: çözüme yaklaşıyoruz!  Temmuz ortasından beri her ziyaretten sonra çoraplarım diken diken olmuş – ‘atılacak’ durumunu kabul etmeden sabırlar çıktarmaya çalıştım.  En iyisi baştan fazla toplamamak.  Ya dikenden uzam kalmak ya da çorapları korumak.  Eski bisikletci günlerimde pacalar yağlı bisiklet zincirinden korumak için ‘bicycle clips’ fıkrınden… yeni bir çözüm çıktı: Pantolon paçası (çorap üstünde) iple bağlanılır.  Çok daha az diken çoraba erişebildiğinde temizlenmesi daya kolay.

Meyve: çilek, vişne, mahlep. Karşıdaki ağaçtan kaysı. 308kg ürün 30 aileye dağıtılacak yarın.

Kaysı çekirdekle oyun: Çekirdeklere çeşitli yüz ifade çizilir. Katılımcılar birer yüz çekip ortak bir oyuna – rola girerek – katılır.

Hayvanlar: Üveyik, karıncalar, arı, sinekler, çekirgeler, çiçeklerden uçarken pollen yakalayan bir ?kelebek.

Çiçekler…

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları