ODTÜbüsle gelen yeniler kaynaştı 25 saate kadar - toplu ulaşımın önemli bir yönü.
Soğan tarlasında bir kişinin yarım saatte çekebildiği alanı resminde - biraz uçan kuş andırıyor! İşte doğada bilinçsiz sanat mı?
Sonradan katılan yeni birisi. Gülbin ekoloji önemseme konusunda çok ilerde ve daha geliştirmek istiyor. Onunla beraber - en Français - Solucan Evini tekrar kurduk. Ana dilini konuşabilmek insanı huzur verir. İnsan, doğa nerede rahat ederse, orada iyi gelişir!
Tohum evanteri sonunda bitti! Bitki tanımal için iyi bir yol: sadece görüntüsü değil. Artık bitkiyi daha yakından tanıyıp, yaşam döngüsüne daha dikkat ederim. TOHUM BİLGİSİ: Türkiye ithal tohuma 1.1 milyar dolar veriyor yılda! Nihayet eğitim odası düzenli - thank you Ece and Cenk. Hemen etkişi oldu: pencere önündeki örnekler dikkat çekti "Bu ne?, nereden geldi? Kimin dişi?" Artık MÜZE KÖŞESİ geliştirmek gerek... Gelecek haftasonları tatilli. ODTÜbüsleri de dinlenecek.
Doğa o kadar güzel. Ali ve İbrahim'e Prof.Dr. Galip Akaydın'ın "Ankara Şehrinin Doğal Bitkileri" (2015 Hacettepe Yayınevi) kitabı verdim. Çiçekleri yanısıra, İbrahim dürbünlü ve ODTÜ'nün Kuşları ile kuş peşinde koşuyor. Ayırtmak kolay değil! https://odtununkuslari.wordpress.com/ Ayrılmadan güneş batarken, "çok sakin sessiz saatte" yeni kurulan gölgeliğin altında geleneksek olan Ali "Günün kutlama çemberi" herkes birleştirdi. Birbirimizi dinleyp duyarken gününü sonlandıyoruz. İlk gelenler tekrar gelmek istiyor "Beklediğimden çok daha iyi!". "Sanki uzun zamandır tanışıyoruz!" "Toprakta yatıp elektrik attım!" "Soğan yemeyen olarak soğan çorbası çok lezzetliydi" "Zaman çok hızlı geçti. ... Ankara'daki işleri unuttum!"