Girişte kapı

Girişte kapı
07/08/2011

Ramazan’ın ilk Pazar günü Tübitak Bilim ve Teknik’te Güneş Serasından haber okuyan Serdar’la erken yola çıktık.  Araziye giremedik: artık kapımız var!

Pergola derekleri arası tüm yataylar yerine çakıldı; oraya gelenler haftaya kaldı.

Domateslere gölgelik pratik direk dikme sistemiyle kuruldu. Fakat ruzgarda ne kadar sağlam?

Su 10 litre 16 dakikada akıyor; Ağustos başı için iyi.

Solucanlar nemli ortamda toparlıyor.

Kovanlara Serdar – arıcılık kıyafetli – baktı; ilerde Nezir ustadan pratik uygulama eğitim alacak.  Teorik eğitimi Karabük Tarım İl Müdürlüğün’den almış.

Kukumav yavruları uçar uçmaz, fareler kerpiç klübede ortaya çıktı.  “Arı kuşu” sesi

Farklı bir böcek: büyük şeffaf kanatlı çekirge (hareket benzerliği).  Arılar, kızıl iç kanatlı çekirge, yusufcuklar (mazi, turuncu), çok çeşit kelebek, kertenkele, kurbağa (sulama kanalinde)

Çiçekler:  Ilgın, Çoban yastığı (Acantholimon venustum), büyük adaçayı (Salvia hypargeia), Consolida, Kısamahmut (Ajuga chamaepitys), Engerek otu (Echium italicum), Kirpibaşı (Echinops sphaerocephalus), Çobançökerten, Sığırkuyruğu (Verbascum), turuncu gelincik, Ankara karanfili (Dianthus ancyrensis), yağmur çiçeği (Xeranthemum annuum), Bambulotu (Heliotropium europaeum), yabani havuç,  Mavi hindiba (Cichorium intybus), sarı hindiba, dikenliler: Zerdalidikeni (Centaurea solstitialis), Astragalus micropterus, … Scabious, Convolvulus, hodan etc. de vardi.  Misafir gidince bakacaktim; sicakliklar bitince… bir çok çiçek o zamana kadar kapanır, tanınmaz olur.

Dana burnu: eşek arısından büyük bir arı.  ??? “Soğanları, tüm sebzeleri kesti!”

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam