Canlandırma

Canlandırma
22/03/2021

Sanguisorba Doğa tutkunlu.  Geçen hafta fazla dikkat çekmeyen "otlar" çok büyüdü, havalar ne kadar soğuksa. Ispanaklar arası ne kadar çeşitler yaşamaya niyetli: çiçekli olanlar hodangillerden Buglossoides ve ?Alkanna?, düğmecik Hypecoum, sandal otu (Androsace maxima), Senecio vernalis – Kanarya otu, vs.

Tepede Prunus amygdalus orientalis yabani bademin ilk çiçekleri açtı gelecek karlara rağmen.  

Cumartesi akşam yağmurlar başladı ve saatlerce düzenli yağdı.  Sabah kanyona ziyaret ettim: sel olsaydı, ince toprak getirmiş olurdu.  Dibinde kenarlardan yuvarlanan kayalar sel inmediğini gösteriyor.  Yurkarıda 2019 yılında açılan yolundan çıkartılan büyük karaçalı bana yol kapatırken, arkasında tuttuğu ot ve dallar ve otları üstten gelen sele daha dirençli.  

Hangi bitki çok yıllık?  Taze filizler geçen seneden kalan kurular arası çıkıyorsa belli.  Çiçekleri açılınca türünü biliriz. 

Sambucus nigra kış boyunca sulandıktan sonra tekrar canlanıyor.   Nisan 2019'da testi yanında dikilen mürver 3 noktada yaprak açtı.  Ekimde yaprakları kim yedi bilinmezse, kökleri sağlam kalmış.  

2007de dikilen meyve ağaçların fışkınlar kesme zamanı.  İş çok!  Aşılardan bazılar tuttu, diğerleri tekrar yapılacak.  

Yeni çalışmamızın ekibi buluştu: Mandala binasında buluştuk; konuşmalar GEN kartların yardımıyla fikir paylaşımımız başladı.  Tek bir cümleden ne kadar görüş ve kavram çıktı! Akıllar güzelce ısındı; ancak hareketsiz oturmaktan üşüyen oldu... 

Nasıl hızlı işbirliğiyle zengin yemek hazırlandı ve ısındık!  

Planlama faslı serada:  sıcakta iyi çalıştık ... mesafeli, kimi maskeli oturduk.

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları