Geçen hafta Hilayda ile başlattığımız ilk Aktif Su hazır İçinde çeşme suyu, gelincik taç yaprağı, ardıç (katran ardıcı Güneşköy'de yok henüz). Azıcık şeker: doğal mayaları besler.
Ziraat iyi gidiyor: Celal'le çalışan Tahir tarlaları düzenli tutuyor. Sulama hatları çekili, bitkiler ekili büyüyor.
Çilekler otlara karşı korunmuş büyüyor.
Fiko çalışma ekipleri organize etti: bir grup Mandala etrafı otlardan temizlemesi, Üzüm ve sera deposu çalışmaları kaldı. İki öğrenciyle gür patates yapraklar arası böcekler ve sap sarı yumurta dizileri bulunmaya başladık. Böcek sevmeyen ot çekti. Böçekler de aktif. Dana burnu biberleri kesti, küçük olduğu için. Domateslere büyüdüğü için kolay kolay zarar veremezmiş... Süper dana burnu ortaya çıkmasın!!!
İşler kimi sezsiz, kimi sohbetli... Düşünme, kendine gelme zamanı bol. Mısırlı katılımcıların ilk tecrübeleri: ODTÜ'ye 7 ay önce gelen iki öğrenci ilk defa şehirden uzağa geldi. 25 sene önce, Ankara'dan ilk çıkmamı hatırlattı. Nasıl güzel ferrahlatıcıydı! Hele çeyrek asırda betonlaşan Ankara'dan kaçabilme duygusu nasıl ancak tahmin ederim.
Testileri mürverlere baktık. Hava ısınınca daha fazla su toprağa geçiyor. Daha verimli doldurma sistemi yarım litreli şişe ve 5l bidonu ile yapılır. Testinin Mısır Arapçası OLLA - kelimiyi araştırma yaparken öğrenmiştim.
Merak edenler geliyor: "Nasıl katkıda bulunabilirim?" soranlarını severiz. Karacahasan'dan Şahin ekibiyle geldiler.
Çiçekler zirveye geliyor: iç Anadolu'nun bozkırın en zengin haftalar. Isısı yükselen nemli topraklarındaki kökler ve tohumların en canlı dönemi. 2 yeni çiçek gördüm... ve