Aşı çeşidi

Aşı çeşidi
04/07/2010

4 Temmuz 2010

Yavsı aşı (göz aşı) çünkü kene gibi yapışıyor

Düdük aşı 

Kalem aşı

bir vişne dalından kaç mahlep ağaca aşı yapılır?

Mart ayında yapılan iki aşıdan biri iyi tuttu; çok yapraklı.

Tekrar sel olmuş. Son 7 günde 2 defa ağır yağmurdan seller olmuş.  Yollar daha fazla toprak taşlı. Arazimizde trafo üstü 8 meyve ağacı daha da genişlenmiş sel yatagında.

Arılara beyaz ‘arı maske’ kıyafetli Nezir Dayı bakım yapıyor.Nüfusu artınca kovana ek kat gerekirmis. Kovanın boylutları farklı standartta olunca uymamış.  Arı uzaklaştırmak için duman közde tezekli körüğü.  Arı fotoğrafı ’emlik’ tanınan bir çiçekteyken rahat çekebildim.

Güneş ocakta patates yemegi yaptık.  İyiki havalar sonra kapandı. Dönüşte ağır yağmur yağdı; bu yılın havası bir tuhaf, bir İskoç!

Solucanlar artık canlandı.  Yeşillik (dün biçilen çim) yanında  öğütülmiş yumurta kabuğu verdim.  Bu sene en iyi bakım oluyor…  Susamış serçe musluktan içebilmek için akrobasi yapıyor.

Sabah Güneş Tepe’nin üstünde bir çift kızıl şahin havada daire çize çize yükseliyordu.  Köstebek kovucudan (ultrasonlu) yemleri yan araziye geçer mi?  Pıtrak çekerken bir tarla kuşu yanımda uzun öttü.  Gagasında ot/dalla bir ibibik uçtu: nereye, niçin?

Köyun tarlalarda ayçiçekleri – 4 hafta önce yarım metre olmayan – bir metreyi geçip kocacman sarı çiçekleri havaya atıyorç  Bir çok tarla selden hasar gördü; doğanın güçleri bir saatte günlerce emek – çocuk böcek ezer kadar kolay – sildı.  Döver biçer köyde; buğday harmanlanıyor, fakat samanlar çok yaş olur. Buğdaydan bulgur nasıl yapılır? Hiç düşündünüz mü?

Yolda Çetin bize (Theresa’yla ben) Güneşköy’ün başlangıcı ve öncesini anlattı.  Tarihcemizi yazsak…

Diğer Blog Yazıları
Tüm Blog Yazıları
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam