Bal kabağı böreği

Sibel Şenergin’in Bal Kabağı Böreği

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • Biraz ceviziçi
  • 1/2 kg balkabağı(gece 12 den sonra değişmeyenden)
  • 1 veya 2 yemek kaşığı toz şeker
  • istenirse biraz tarçın ve hindistan cevizi(1 tatlı kaşığı)
  • sızma zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Yufka bir fırça ile tamamen yağlanır.
  2. Kenarları katlanır,kare haline getirilir.
  3. Rendelenmiş balkabağı +tozşeker+ceviziçi+tarçın+hindistancevizi karışımı hazırlanır.
  4. Yufkanın üzerine bu karışım yayılır.
  5. Kenarlarından rulo yaparak katlanır.
  6. İstenen şekillerde kesilir.
  7. Fırın tepsisine yerleştirilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı+biraz zeytinyağı karıştırılıp , sürülür.
  9. Fırında 170 derecede 25-30 dakika pişirilir.
  10. Son aşama,dostlarınızla bergamutlu çay eşliğinde yenilir.