Bal kabağı çorbası

Tijen inaltong’un “Mutfakta Zen” kitabı 4-5 yıl önce ilk yemek kitabım oldu. Hala da severek bakarım tariflere. Kitapta 139. sayfadaki tariften, hiç alışık olmadığım bir lezzeti her kasım ayında özleyip yapar oldum (orijinalden biraz farklı).
evet, buyrun sonbahar lezzetine:

1 soğan
1 havuç
350-400 gr. balkabağı
1 patates (büyük, ya da 2 tane)
3 bardak süt
1 bardak su
zeytinyağı
tuz
(tarifte benim katmadığım muskat, defne yaprağı ve karabiber var, ama tadları çok baskın, azar azar denemek lazım).

yağda soğanı kavur
iri doğranmış tüm sebzeleri su ve sütü ekleyip haşla
Hepsi yumuşayınca blender’dan geçir.
Afiyet olsun 🙂

Yoğun, hafif tatlımsı oluyor.

(Damla‘ya teşekkürler)